LEMPO 2016
Kuudes Lempo-festivaali pidettiin noin sadan esiintyjän voimin. Pääkonsertin "Lempo-tanssii"-esiintyjät olivat JPP, Kirviset ja Haminan karjalaisten nuorten tanssiryhmä, Ellit ja Eemelit Hollolasta, Folklara sekä Suiverot ja Äijäkanteleet. Lopuksi tanssittiin Jussi Kaijankankaan johdolla huutokatrilli sekä vapaat tanssit JPP:n säestyksellä. Lauantai-illan klubilla esiintyi Ilo(iset) tytöt sekä Antti Paalanen. Perjantain koulukirtueella esiintyi Pentti Rasinkangas ja Holvi-ravintolaillassa Ilo(iset) tytöt. Lauantaipäivän Hansa-kauppakeskuksessa esiintyivät Folklara, Etelä-Karjalan kanteleensoittajat ja JPP. Kuusankoskitalon aulasoittojen esiintyjät vuonna 2016 olivat YH10, Karela, Venla Onali, Hauru, Pirtupelimannit, Raakku, SävelSiskot, Ilo(iset) tytöt, Anemone ja Etelä-Karjalan kantelemiehet. Ravintola Kattilassa soittivat lisäksi Pirtupelimannit. Sunnuntaina festivaalin päätti visualisoitu konsertti Rinki (Minna Raskinen, Tapani Rinne, Markus Ketola, Pasi Granqvist) Pyhän ristin kirkon salissa.

Kaikkiaan Lempo-osallistujia oli noin 1360 henkeä. Työpajoja oli 18:Yhteislaulutilaisuus, tanssipajat (flamenco, sottiisi, hambo, polkka ja valssi), soittopajat (ukulele, viisikielinen kantele), laulu (rekilaulu ja runolaulu) sekä soitinrakennus, lasten käsityöpaja, folkmuskari, lasten kansantanssi ja pirtanauhatyöpaja. Konsertteja oli yhteensä seitsemän, joista kolme oli maksullisia. Lisäksi Kuusankoskitalon ylä-aulassa oli näytteilleasettajia.

Kiitäme yhteistyöstä ja tuesta:
Kouvolan kaupunki, Sokos Hotel Vaakuna, Kouvolan ydinkeskusta ry, Ravintolat Neville, Holvi ja Kattila, Kouvolan sanomat, Haminan ortodoksinen seurakunta ja Kymen 100v-säätiö.

Lempo-tiimi 2016:
Maiju Laurila, Minna Raskinen, Pekka Penttilä, Sini Inkeroinen, Kirsi Toikka ja Heidi Harju. Kiitos myös kaikille talkoolaisille!

Valokuvaaja: Noora Partanen
Äänentoisto: Jari-Jukka Nippala & co
Graafikko: Markku Metso
------------------------------------------

Katso KUVAGALLERIA - LEMPO 2016