LEMPO 2013
Kotimaisten ja kaakkoissuomalaisten esiintyjien lisäksi saimme vieraita Udmurtiasta saakka. Ekton korka tanssi- ja musiikkiryhmineen sekä ”laulavat mummot” Vujuis-kvartettina ilahduttivat myös koululaisyleisöä Lappeenrannassa alkuviikosta sekä Kouvolan seudulla keskiviikkona ja torstaina. Hollantilais-suomalainen trio Hot Club d'Europe venytti genrerajoja ihan kunnolla akustisen jazzin suuntaan ja Tanssiteatteri Tsuumi toi ensi-iltaan uuden teoksensa ”Vintti”. Viimevuotiseen tapaan osa ryhmistä kävivät Hansa-ja Manski -kauppakeskuksissa. Nämä ryhmät olivat Hiite, Hot Club d'Europe, Lempo-pelimannit ja Ekton korka. Honka-salissa oli koko viikonlopun ajan soitinnäyttely ja soitinrakennustyöpaja, keskittyen kansanomaisiin puhallinsoittimiin. Minna Hokka Myös soitti ja kertoi rakentamiensa pillien historiasta. Juulia Salonen esiintyi Kaunisnurmen palvelukodissa perjantaina iltapäivällä ja Kotitarvesoittajat loivat tunnelmaa Kouvola-talon aulassa ennen illan konsertteja. Kouvola-talon Aula soi myös koko viikonlopun ajan. Järjestimme arpajaiset ja voittoina oli käsityöläisten ja muusikoiden lahjoittamia tuotteita ja äänitteitä.

Jaakko Laitinen ja Väärä raha- yhtye villitsi juhlakansaa sekä Kouvola-talon iltakonsertissa että Vaakunassa lauantain myöhäisillan keikalla. Hiite soitti maagisen muinaisempaa musiikkia edustavan konserttinsa lauantaina. Eteläkarjalaisista ystävistä saimme paikalle Kipinän ja K'eikun. Sunnuntain kohokohta oli jälleen tapahtuman viimeinen konsertti Pyhän ristin kirkon salissa. Tapani Rinne ja Teho Majamäki esiintyivät, eikä yleisö olisi halunnut päästää heitä ollenkaan pois.Viikonloppukursseista laulu- ja nuorten pelimannikurssi jouduttiin perumaan ilmoittautuneiden vähyyden vuoksi. Jatkossa satsaamme erityisesti lyhyisiin työpajoihin.
Kolmannella Lempo-festivaalilla oli enemmän esiintyjiä kuin koskaan aiemmin, noin 215.

Kun kaikki yleisöt, esiintyjät ja talkoolaiset lasketaan yhteen, Lempoon osallistui noin 3000 ihmistä. Lisäystä viime kertaan tuli 30%. Asiakaspalautetta kerättiin jälleen, ja palaute oli erittäin positiivista. Koko ajan haluamme kuitenkin kehittää tapahtumaa ja siinä työssä jatkuva palautteen kerääminen on tärkeää.

Erinomainen festivaali, jossa uuden ja perinteisen, kansainvälisen ja kotimaisen rinnakkaiselo on ilahduttavaa. Esim Tsuumi ja sitä seurannut Suiverot. Kiitos!”

-Minna Raskinen, säveltaiteen läänintaiteilija, ”Lemponaattori”

Esiintyjät 2013:
Ekton Korka(Udmurtia, Venäjä), Hot Club d'Europe (Hollanti-Suomi), Teho Majamäki & Tapani Rinne, Hiite, Maria Kalaniemi & Timo Alakotila, Tanssiteatteri Tsuumi, Jaakko Laitinen & Väärä raha, Arto Järvelä, Jarmo Romppanen, Juulia Salonen, Vincent Michaud, Kipinä, K'eiku, Rymäkkä, Suiverot, Kotitarvesoittajat, Vellamo- ja Venla-kanteleet, Äijäkanteleet, YH10, PKMO kantelekvartetti, Sävelsiskot, Karela, Kasareikka, Visarallit ja kaverit, Lempo-pelimannit, Tradivaara, Wanhat kurtut.Kurssit ja työpajat 2013:
Minna Hokka, Juulia Salonen, Mammu Koskelo
Kansantanssi ja Folk Jam: Tuija-Liisa Leino
Lempo-pelimannit: Jarmo Romppanen ja Arto Järvelä

Lempon tekijät: Irja Kettunen, Lydia Iivonen, Elina Pylsy, Hanna Korjala, Tuula Kumpunen, Hilkka Rainio, Harri Kivelä, Minna Raskinen, Patrik Ikäläinen, Sini Inkeroinen, Pekka Penttilä, Heidi Harju.
Äänentoisto: Jari-Jukka Nippala + tiimi (Kimmo Sorvari, Anna Kuurne)
Simelius-salin valotekniikka: Mikko Vanhalakka
Valokuvaus: Aya Iwaya ja Mari Viiard
Graafikko: Markku Metso
Hieroja: Mikko Mouhu

Järjestäjät, tukijat ja yhteistyökumppanit:
Lempo ry, Kouvolan kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Kymenlaakson kulttuurirahasto, Sokos Hotelli Vaakuna, Kymenlaakson kesäyliopisto, M.A.Castrénin seura, Alfred Kordelinin rahasto, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Hotelli Turistihovi, Ravintola Neville, Kahvila Ilo, Lounas-Halli, Ortodoksinen seurakunta /Isä Leo, Kuntokeskus LadyLine.

LEMPO-tiimi 2013:
Minna Raskinen, Patrik Ikäläinen, Sini Inkeroinen, Heidi Harju, Eveliina Laakso, Pekka Penttilä ja Jaana Vuorio-Palmumaa kiittää kaikkia esiintyjiä, talkoolaisia, yhteistyökumppaneita ja yleisöä!


------------------------------------------

Katso KUVAGALLERIA - LEMPO 2013