LEMPO 2012
Toinen Lempo-festivaali sisälsi entistä enemmän aulasoittoja ja lyhyitä työpajoja. Mukana oli uusia ulottuvuuksia – uutena esiintymispaikkana hotelli Vaakunan Aula-baari. Kouvola-talolla taidemuseo Poikilon puolella pidettiin soittokouluja ja kansanmusiikkitietouttaan sai kartuttaa erityisellä kansanmusiikkireitillä. Tapahtuma alkoi perjantaiaamuna kahdella koululaiskonsertilla, joissa esiintyi paikallinen lastenmusiikkiyhtye Vokki-Myyrät. Samaan aikaan oli Poikilossa koululaisryhmille oma lauluntekotyöpaja. Työpajaa ohjasivat Heidi Harju ja Kirsi Savolainen. Perjantain lounassoitosta vastasi Pohjois-Kymen musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmä Mekkala Simo Helkalan johdolla. Kaunisnurmen palvelukeskuksessa klo 15 konsertoivat Vuoden nuoret pelimannit Venla-Vanamo ja Sampo Asikainen (Duo Paita ja peppu). Iltapäivällä kuntokeskus LadyLinella tutustuttiin FolkJamiin, niin kuin myös ennen iltakonserttia Kouvola-talon aulassa.
Lauantai oli tapahtumiltaan kaikkein vilkkain päivä. Kouvola-talon aula soi koko päivän klo 11-18 (esiintyjät: Nordic Wedding Music, Vanhat kurtut, Visarallit ja kaverit, Juha Kuorttinen ja Mika Hanninen, Imatran immet, Karela ja Paukepiiri). Kouvola-talon Pajassa oli tanssitupa, teemoina katrilli, sottiisi, masurkka ja FolkJam sekä virolainen tanssitupa. Tanssin vetäjänä toimi Lennu Yläneva. Simelius-salin iltakonserttien jälkeen myöhäisillan esiintyjät konsertoivat Hotelli Vaakunassa. Lauantaina klo 13 myös kauppakeskuksissa (Manski ja Hansa) soi musiikki eestiläisten (RoToro), Duo Paita ja pepun sekä Lempo-pelimannien voimin.

Simelius- salin iltakonserteissa esiintyivät Nordic Wedding Music (Eva Rune laulu, Mats Eriksson kitara, Mikael Godeé sopraanosaksofoni ja Minna Raskinen kantele), Vanhat kurtut (Arttu Kunnasto, Esa Kotilainen ja Toivo Saarimäki), laulaja- kitaristi John Doyle, Rymäkkä, Suiverot, K'eiku, Äijä sekä Aitomäen Äijäkanteleet. Vaakunan myöhäisillan esiintyjät olivat Pauli Hanhiniemi ja Hehkumo, John Doyle ja RoToro.Poikilon soittokouluissa oli mahdollisuus perehtyä viisikielisen kanteleen tai jouhikon soittoon sekä kansanlauluun Heidi Harjun ja Kirsi Savolaisen opastuksella.
Sunnuntai-iltapäivän konsertissa esiintyivät Kouvolan pikkuballerinat, Näppärikurssilaiset, kansanlaulukurssilaiset, kansantanssikurssilaiset sekä Lempo-pelimannit. Simelius-salin konserttijuonnoista viikonlopun aikana vastasivat Minna Raskinen ja Ossi Perälä, sekä festivaalin äänentoistosta Jari-Jukka Nippala + tiimi.

LEMPOn päätöskonsertti pidettiin Kasarminmäellä Pyhän Ristin kirkossa, esiintyjänä lauluyhtye Äijä (Girilal Baars, Taito Hoffrén, Pekko Käppi ja Eero Turkka).
Esiintyjiä oli kaikkiaan viikonlopun aikana noin 150, kurssilaisia noin 65, yleisöä konserteissa ja työpajoissa 1577, koululaiskonserteissa ja -työpajoissa 735…Lisäksi Lempo-työntekijät. Yhteensä siis noin 2600 henkeä oli tapahtumassa mukana, tavalla tai toisella!
Kouvolan Aitomäen Äijäkanteleet pääsivät lauantain 14.4. MTV3- kymppiuutisten loppukevennykseen tuoden näin Kouvolaa, kanteletta sekä positiivista asennetta ja huumoria koko valtakunnan tietoisuuteen!

Tulevina vuosina toivomme, että uusia yleisöjä löytää perille LEMPOon nauttimaan workshopeista, konserteista, jameista, tanssituvista ja mukavasta yhdessäolosta. Haluamme myös, että kaikki kaakkoissuomalaiset pelimannit pääsevät paikalle juhlaamme!

- Minna Raskinen, säveltaiteen läänintaiteilija, "Lemponaattori"
Esiintyjät 2012
John Doyle (IRL), Nordic Wedding Music (Swe-Fin), RoToro (EST), Pauli Hanhiniemi ja Hehkumo, Äijä, Rymäkkä feat Suiverot ja K'eiku, Mekkala, Duo Paita ja peppu, Äijäkanteleet, Wanhat kurtut, Mauno Järvelä &co, Lempo-pelimannit Jarmo Romppasen johdolla, Harri Setälä ja Paukepiiri, Visarallit ja kaverit, Karela, Juha Kuorttinen ja Mika Hanninen, Imatran immet, Kouvolan pikkuballerinat ja Lempo-kurssilaiset.Kurssit 2011
Kansanlaulukurssi / Anita Lehtola-Tollin
Kansantanssikurssi / Jussi Kaijankangas
Näppärikurssi / Mauno Järvelä, Aili Järvelä, Pilvi Järvelä
Lempo-pelimannit: Jarmo Romppanen

Muuta: Hieroja Mikko Mouhu

Järjestäjät, tukijat ja yhteistyökumppanit
Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen taidetoimikunta, Kymenlaakson kulttuurirahasto, Sokos Hotelli Vaakuna, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kouvolan seudun Osuuspankki, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, KSS energia, Ravintola Neville, Kahvila Ilo, Ortodoksinen seurakunta /Isä Leo, Ravintola SävelBistro, Kuntokeskus LadyLine, The Finnish Kantele Association

LEMPO-tiimi 2012: Minna Raskinen, Helena Jetsu, Patrik Ikäläinen, Sini Inkeroinen, Heidi Harju, Jari-Jukka Nippala ja Pekka Penttilä kiittää kaikkia esiintyjiä, talkoolaisia, yhteistyökumppaneita ja yleisöä!


------------------------------------------

Katso KUVAGALLERIA - LEMPO 2012