LEMPO 2011
"Eilen yksi pikkuoppilaani kertoi käyneensä Lempo-festarilla ja kuulleensa siellä, kuinka "kaksi tukevampaa miestä soittivat yhdessä kanteleilla". Hän sanoi, ettei ollut tiennytkään, että "kaksi kanteletta voi kuulostaa niiiiiiin kauniilta yhdessä". Hän ihmetteli myös, "miten niin paksuilla sormilla voi osua oikeille kielille". Lopuksi hän vielä sanoi, että "harmillista, miten vähän siinä konsertissa oli yleisöä. He eivät tiedä mistä jäivät paitsi."

Ensimmäinen LEMPO onnistui erinomaisesti.
Saimme paljon positiivista palautetta ja mediakin noteerasi uuden tapahtuman kiitettävästi.

Työpajoissa saatiin tietoa islantilaisesta kansanmusiikista (myös laulaen ja tanssien), opittiin soittamaan ruotsalaisia polskia ja tutustuttiin FolkJamiin, tuohon uuteen kansanmusiikkiin ja kansantanssin askeliin perustuvaan liikuntamuotoon, jota myös Suomi-zumbaksi kutsutaan.

Tapahtuma alkoi Kouvola-talolla aulasoitolla ja Kaunisnurmen palvelukeskuksessa pidetyllä konsertilla. Iltakonsertit pidettiin molempina iltoina Kouvola-talon Simelius-salissa. Lauantaina pelimannit, islantilaiset ja kanteleensoittajat esiintyivät kauppakeskus Manskilla.

Aulasoitot jatkuivat iltapäivällä Kouvola-talolla, jossa myös Billy Horne esitteli rakentamiaan soittimia: kanteleita ja kampiliiroja. Salla Korja-Paloniemi veti FolkJamia Kankaan koululla ja iltakonsertin jälkeen jammailtiin sekä tanssittiin hetki Kouvola-talolla ennen Ravintola Nevilleen siirtymistä. Neville-jameihin osallistui kiitettävä joukko sekä paikallisia soittajia että festivaalin muita esiintyjiä. Sunnuntai-iltapäivän konsertissa esiintyivät Funi, laulukurssilaiset Outi Pulkkisen johdolla ja pelimannit Jarmo Romppasen johdolla.

LEMPOn päätöskonsertti pidettiin Kasarminmäellä Pyhän Ristin kirkossa.

Esiintyjiä oli kaikkiaan viikonlopun aikana noin 100.

Tulevina vuosina toivomme, että uusia yleisöjä löytää perille LEMPOOn nauttimaan workshopeista, konserteista, jameista, tanssituvista ja mukavasta yhdessäolosta. Haluamme myös, että kaikki kaakkoissuomalaiset pelimannit pääsevät paikalle juhlaamme!

Esiintyjät 2011:
Funi-duo: Bára Grimsdottir ja Chris Foster (ISL), Erik Ask-Upmark (SWE), Arto Järvelä, Ampron Prunni (Arto Järvelä, Risto Hotakainen, Timo Valo), MeNaiset, Freija, Maria Kalaniemi, Outi Pulkkinen, Juha Kuorttinen & Mika Hanninen, Visarallit ja kaverit, Duo Paita ja peppu, Karela & Kasareikka, Suiverot, Rymäkkä, Mekkala, Jarmo Romppanen, Salla Korja-Paloniemi (FolkJam-ohjaus) sekä kaakkoissuomalaisia pelimanneja Jarmo Romppasen johdolla.Kurssit 2011:
Runolaulukurssi / Outi Pulkkinen
Kansantanssikurssi / Jussi Kaijankangas
Muuta: Hieroja Maarit Kemppinen

Järjestäjät, tukijat ja yhteistyökumppanit:
Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen taidetoimikunta, Nordea, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, Kymenlaakson kulttuurirahasto, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Ravintola Neville, Ortodoksinen seurakunta /Isä Leo, Sudet ry, Ravintola SävelBistro.


LEMPO-tiimi 2011 kiittää kaikkia esiintyjiä, talkoolaisia ja yleisöä!
- Minna Raskinen, Helena Jetsu, Juhani Kunnasto, Jari-Jukka Nippala, Pekka Penttilä ja Harri Lassila.


------------------------------------------

Katso KUVAGALLERIA - LEMPO 2011