SUOMALAISIA TUNTOJA
sävellys- ja sanoituskilpailu


Haluamme kutsua kaikki kymenlaaksolaiset purkamaan tuntojaan laulun avulla ja luomaan uutta suomalaista musiikkia.

Suomalaiset ovat purkaneet tuntojaan laulujen kautta läpi maamme historian. Aikana ennen äänentoistolaitteita kulkivat melodiat ja laulut kuultuna perimänä. Ihmiset lauloivat yhdessä ja melodiat kulkivat ihmiseltä toiselle. Kansanlauluiksi kutsutaan sävelmiä, joiden alkuperää ei tarkkaan tunneta. Ne eivät ole kenenkään säveltämiä vaan melodioita ja sanoituksia, jotka ovat vuosikausia kulkeneet. Ihmiset ovat ne oppineet joltakin ja opettavat ne taas eteenpäin. Ne ovat osa meidän kulttuuriperintöämme.

Kansanmusiikin ja -tanssin ystävät LEMPO ry järjestää kaikille kymenlaaksolaisille avoimen laulunteko- ja sanoituskilpailun. Kilpailuun voi osallistua säveltämällä oman kappaleen tai sanoittamalla uudelleen jo olemassa olevan kansanmelodian.

Osa kilpailuun osallistuneista teoksista kutsutaan esitettäväksi LEMPO-festivaaleilla lauantaina 22.4.2017 Kuusankoskitalossa pidettävään Suomalaisia tuntoja -konserttiin klo 18. Kappaleen sanoittaja/säveltäjä voi esiintyä itse tai halutessaan myös kilpailunjärjestäjä voi hankkia esittäjän.

Kilpailussa palkintoina on koko viikonlopun liput LEMPO-festivaaleille sekä tuotepalkintoja. Festivaaliin kutsuttaville osallistujille on luvassa myös palautetta ja kappaleiden esityskuntoon hiomista tuetaan ennen tapahtumaa ammattilaisvoimin.

Kilpailuun osallistuvan teoksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info(at)lempofest.net. Teoksen voi palauttaa joko äänitiedostona, videolinkkinä tai nuottina viimeistään 31.3.2017.

Lisätietoja ja kysymykset:
maiju(at)lempofest.net
0505602214


KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali sisältää tarkemmat ohjeet osallistumisesta, nuotteja ja äänitiedostoja työskentelyn tueksi ja tietoa sekä vinkkejä kansanlauluista.

Lataa kilpailumateriaali:

suomalaisia_tuntoja_kilpailu.pdf
suomalaisia_tuntoja_materiaali.pdf
suomalaisesta_kansanlaulusta.pdf
kappale1.mid
kappale1.pdf
kappale2.mid
kappale2.pdf
kappale3.mid
kappale3.pdf
kappale4.mid
kappale3.pdf


Kaikki materiaali zip-tiedostona:

kilpailumateriaali_kaikki.zip
Suomalaisia tuntoja 100v - powerpoint

Suomalaisia tuntoja 100v.pptx
Suomalaisia tuntoja 100v.pdf